400 buren op bezoek op projectlocatie bij Stedum

Delen via:   
27 / 09 / 2021

Zaterdag 25 september was landelijke burendag. Reden voor TenneT en de aannemers Strukton Mobilis, SPIE en BAM infra om iedereen uit te nodigen die in de buurt van de werkzaamheden aan Eemshaven-Vierverlaten 380 kV woont. Ruim 400 buren (en andere belangstellenden) kwamen met de fiets en met de auto langs op de projectlocatie bij Stedum. 

In Stedum is een projectkantoor gevestigd in een monumentale boerderij op de wierde de Weer. Deze ligt vlakbij het werk aan de verbinding.  De buren konden op het naastgelegen werkterrein de bouw een mastfundering bekijken.  In de schuur was een expositie, een grote zandbak voor de kinderen en meer vertier. In de grote tuin konden de bezoekers uitleg krijgen over machines die bij de bouw gebruikt worden, in virtual reality een reis maken van windmolen tot stopcontact, en een hapje en drankje genieten. Het weer was goed, net als de sfeer en er was dus veel te zien, te doen en met elkaar te bespreken. 

De Wierde de Weer is een van de maatregelen uit het landschapsplan van de 380 kV-verbinding. Ook over die herstelmaatregelen was informatie. Al waren er natuurlijk bezoekers die ons weer konden vertellen over de wierde. Net als over de aanleg van de bestaande 220 kV-verbinding, bijna 50 jaar geleden, die nu langs Stedum loopt en na de ingebruikname van de nieuwe verbinding gaat verdwijnen.

De bouw van de 380 kV-stroomsnelweg is halverwege.  In 2023 is de nieuwe verbinding klaar om in gebruik te worden genomen. 

Cookiemelding


Deze video wordt niet getoond omdat u geen marketing cookies heeft geaccepteerd.
Klik hier om uw instellingen aan te passen.
Of kijk de video hier.
Heeft u een vraag dan kunt u deze hier stellen.