'De jonge engineer' gespot bij hoogspanningsstation Vierverlaten

Delen via:   
09 / 10 / 2018

Bedreigde diersoort 'de jonge engineer' gespot bij Hoogspanningsstation Vierverlaten', grapte omgevingsmanager Regien Arends van TenneT afgelopen maandag. Regien twijfelde ook niet toen Matthijs Oldenburger, student werktuigbouwkunde,  haar belde met het verzoek of leden van studievereniging Technisch Appèl uit Groningen een kijkje mochten nemen achter de schermen van hoogspanningsstation Vierverlaten. 'Technische mensen zijn schaars, dus wij maken studenten graag warm voor een beroep in de energiesector'. Het bedrijfsbezoek aan TenneT maakt onderdeel uit van een reeks excursies die de studievereniging jaarlijks moet organiseren. Zo krijgen studenten een goed beeld van de mogelijkheden dat het werkveld biedt na het afronden van de studie.

De groep bestaande uit 20 tweedejaars studenten werktuigbouwkunde van de Hanzehogeschool in Groningen, werden maandag 8 oktober ontvangen door bouwleider Sjouke Meijer en engineer Maurice Janssen van TenneT. In de bouwkeet kregen zij een presentatie over de ontwikkeling rond het hoogspanningsstation in Vierverlaten en welke uitdagingen een engineer van TenneT tegenkomt bij de bouw en aanleg van een nieuw hoogspanningstracé. Vervolgens trokken ze de laarzen aan en kregen zij buiten een rondleiding op het terrein rondom het hoogspanningsstation.

Op dit moment is het rustig bij het hoogspanningsstation in Vierverlaten. Afgelopen maanden zijn enkele kabels verlegd, tijdelijke masten geplaatst en is een ringsloot gegraven voor de afwatering.   Ook is het terrein opgehoogd met 150.000 m3 zand, dat moet nu inklinken. Aannemer SPIE heeft zakbakens geplaatst, waarmee het inklinkproces wordt bewaakt. Daarnaast is het zand 'geseald' om verstuiving te voorkomen.  Het hoogspanningsstation moet worden uitgebreid met 380 kV- transformatoren en schakelvelden. Het terrein van de uitbreiding is zo’n elf voetbalvelden groot. Qua capaciteit is het schakelstation met de toekomstige uitbreiding straks een van de grootste van Nederland. In 2022 moet het project helemaal klaar zijn. Pas als het inpassingsplan voor de 380 kV-hoogspanningsverbinding Eemshaven-Vierverlaten onherroepelijk is, start de bouw.

Heeft u een vraag dan kunt u deze hier stellen.