Dode-hoek-les voor basisscholen in Hoogkerk

Delen via:   
27 / 03 / 2018

Maandag 27 maart was het zover. Samen met de chauffeursvereniging Friesland gingen TenneT en SPIE op bezoek bij OBS De Ploeg en GBS Rehoboth in Hoogkerk. In een grote gele truck kregen de kinderen van de bovenbouw dode-hoek-voorlichting van vrachtwagenchauffeur Oeds.

Aan de hand van verschillende video's en de enthousiaste uitleg van Oeds werd het de kinderen heel goed duidelijk, hoe belangrijk het is om zichtbaar te zijn voor de chauffeur en afstand te houden van de vrachtwagen. Na een half uur mochten de kinderen naar buiten en zelf in de dode-hoeken gaan staan, want een vrachtwagen kent er heel veel! Door een camera op de positie van de chauffeur in de vrachtwagen te plaatsen, kan de hele klas meekijken op een scherm buiten de truck. Een bijzondere ervaring voor de kinderen. De truck maakte zoveel indruk dat ook de kleinsten even kwamen buurten met de juf. De kinderen kregen als beloning een extra veiligheidslampje voor om de arm.

De dode-hoek-voorlichting maakt onderdeel uit van de veiligheidscampagne 'Ben je in beeld' en is bedoeld om verkeersdeelnemers erop te wijzen dat niet iedereen in het verkeer altijd even zichtbaar is voor vrachtwagens. Naast het inzetten van verkeersregelaars en extra verkeersborden, zijn vorige week ook veiligheidslampjes uitgedeeld aan fietsers bij de rotonde bij hoogspanningsstation Vierverlaten. Gedurende 15 weken rijden vrachtwagens af en aan met zand. Deze grote hoeveelheden zijn nodig voor de ophoging van het terrein van het hoogspanningsstation.

We willen dat iedereen aan het einde van de dag weer veilig thuiskomt!

Heeft u een vraag dan kunt u deze hier stellen.