Eerste mast is geplaatst (bij Vierverlaten)

Delen via:   
21 / 10 / 2020

Hoogspanningsnetbeheerder TenneT bouwt een nieuwe 380 kV-hoogspanningsverbinding tussen Eemshaven en Vierverlaten die er de bestaande (220 kV) verbinding vervangt. Vrijdag 16 oktober stonden de eerste mastpylonen op hun plek in de buurt van Vierverlaten.

Daarmee is de bouw van de 380 kV-hoogspanningsverbinding Eemshaven-Vierverlaten een nieuwe en zichtbare fase ingegaan. Na jaren van voorbereiding is TenneT in maart van dit jaar gestart met de aanleg. De verbinding is cruciaal voor de elektriciteitsvoorziening in Noord-Nederland en huidige- en toekomstige energieplannen zoals in Eemshaven.

Afbreken 50 kilometer verbinding

TenneT zet nog dit jaar masten neer in de buurt van het hoogspanningsstation Vierverlaten (bij Hoogkerk) en bij Eemshaven. Tot en met 2023 is TenneT op de 121 (mast)locaties bezig met de aanleg van funderingen, plaatsen van masten en het monteren van de geleiders (draden).

Na de ingebruikname van de 40 kilometer lange nieuwe verbinding (2023) breekt TenneT de – dan overbodige – (220 kV) verbinding tussen Eemshaven en Vierverlaten en een deel van een nu parallel lopende (110 kV verbinding Brillerij-Vierverlaten af, totaal 50 kilometer.   

Heeft u een vraag dan kunt u deze hier stellen.