Eerste nieuwe masten komen uit Denemarken

Delen via:   
29 / 01 / 2020

Het Deense bedrijf Valmont SM gaat de eerste 112 pylonen (56 masten) leveren die zullen worden geplaatst op de 380 kV-verbinding Eemshaven-Vierverlaten.

Deze hoogspanningsverbinding wordt gerealiseerd met 120 nieuwe type Wintrack III masten (240 pylonen), geschikt voor 4 circuits 380 kV. Dit voorjaar start TenneT de aanleg van de verbinding, planning is om deze in 2023 in gebruik te nemen. Het civiele werk voor deze verbinding is eerder deze maand gegund aan BAM Infra en de combinatie Strukton-Mobilis.

De selectie van Valmont is de eerste van twee leveranciers voor deze verbinding met dit type masten. Naast de 40 kilometer lange verbinding Eemshaven-Vierverlaten 380 kV legt TenneT tussen Borssele en Rilland (Zuid-West 380 kV West) een verbinding aan met de Wintrack III masten. Hiervoor worden in de loop van dit jaar ook twee leveranciers geselecteerd.

Valmont SM is onderdeel van Valmont Company Industries Inc. Het bedrijf maakt staal constructies voor onder andere off shore olie en gas winning, windenergie en transportsystemen en infrastructuur. Valmont SM is gevestigd in Roedekro, Denemarken, 20 kilometer van de Duitse grens.

Heeft u een vraag dan kunt u deze hier stellen.