Kabels en leidingen verleggen bij hoogspanningstation Vierverlaten

Delen via:   
22 / 11 / 2016

TenneT en Enexis zijn begonnen met werkzaamheden bij het hoogspanningstation Vierverlaten (op bedrijventerrein Westpoort bij Groningen). Bij het station worden een gasleiding, elektriciteitskabels (10- en 20 kV) en een glasvezelkabel verlegd.

 

TenneT bouwt bij het bestaande hoogspanningstation een nieuw 380kV-station. Hier wordt de nieuwe 380 kV-verbinding vanaf Eemshaven op aangesloten. De nieuwe 380 kV-verbinding gaat de bestaande 220 kV-verbinding vervangen en zorgt voor een grotere transportcapaciteit van elektriciteit vanaf Eemshaven naar station Vierverlaten.

Op het terrein waar het nieuwe 380 kV-station moet komen, ligt een hogedruk gasleiding. De leiding is belangrijk voor de levering van gas aan 25 duizend huishoudens en veel bedrijven in Noordwest Groningen. Enexis verlegt de gasleiding, net als 17 elektriciteitskabels. Deze kabels zorgen samen voor  de elektriciteitstoevoer naar 30.000 huishoudens in de omgeving. De te verleggen glasvezelkabel is in beheer bij Ziggo.

Planning is om de werkzaamheden in 2016 af te ronden.

 

Op de foto vlnr Geert van Dijken (bouwleider TenneT), Christian Kamphuis (Enexis), Gerrit Boudewijn (projectleider TenneT), Cor van der Laan (projectleider Enexis) Bertran Burgmeijer,  Jappie Pander en Rene Veensträ (Siers)

Heeft u een vraag dan kunt u deze hier stellen.