Meedenken over landschappelijke maatregelen

Delen via:   
08 / 09 / 2017

De provincie Groningen organiseert samen met TenneT zes inloopavonden over de landschappelijke maatregelen, die worden uitgevoerd als onderdeel van de nieuwe 380 KV verbinding tussen Eemshaven en Vierverlaten. U kunt zich laten informeren over de voorgestelde landschappelijke maatregelen en vooral uw eigen ideeën en plannen inbrengen. De eerste twee avonden zijn:

  • dinsdag 19 september Best Western hotel Friesestraatweg 13 in Aduard, van 19–21 uur
  • donderdag 21 september Hotel Ekamper, Radsweg 12 in Roodeschool 19–21 uur

Het overzicht van de andere avonden en locaties, is er volgende week. 

De minister van Economische Zaken is met de provincie Groningen een fors bedrag overeengekomen voor landschappelijke en cultuurmaatregelen. Voorwaarde is dat de ideeën en plannen een relatie dienen te hebben met de hoogspanningsverbinding. De provincie wil omwonenden, gemeenten en andere belanghebbenden mee laten denken en de maatregelen ook samen uitwerken. Daarom organiseert de provincie de komende weken meerdere inloopavonden.

Een ontwerp van het landschapsplan zat als bijlage bij het ontwerp inpassingsplan. Het ontwerp geeft de hoofdlijnen en een beeld van maatregelen die er al liggen. Mogelijke voorbeelden van maatregelen zijn het herstel van wierden en historische terreinen, versterking van dorpsranden en de aanplant van bomen langs wegen.

Heeft u een vraag dan kunt u deze hier stellen.