Omwonenden in Garnwerd bijgepraat over de bouwwerkzaamheden in gebied tussen Vierverlaten en Bedum/Boterdiep

Delen via:   
25 / 08 / 2020

Maandagavond 24 augustus hebben TenneT en Bam Infra eindelijk een informatieavond kunnen organiseren voor omwonenden in perceel 1 (Vierverlaten-Bedum/Boterdiep) van de nieuw te bouwen hoogspanningsverbinding Eemshaven-Vierverlaten 380 kV. Dit was in Garnwerd bij restaurant 'Bij Hammingh'. Het doel was omwonenden informeren over de bouwwerkzaamheden, hinder & overlast en het beantwoorden van vragen. Ongeveer vijftig geïnteresseerden verdeeld over drie tijdvakken gingen (vooraf aangemeld) met ons in gesprek. 

Normaal gesproken zou dit in maart al hebben plaatsgevonden, maar door de Corona-maatregelen moest dit worden uitgesteld. Ondertussen hebben we mensen zoveel mogelijk via diverse (online) kanalen en omgevingspanels op de hoogte proberen te houden. Een inloopbijeenkomst waarbij we in direct gesprek gaan met omwonenden geniet normaliter altijd onze voorkeur voorafgaand aan de bouwwerkzaamheden. Aangepast aan de Corona-richtlijnen en in goede afstemming met de eigenaresse Sigrid van 'Bij Hammingh' hebben we een Corona-vriendelijke setting kunnen creëren volgens de RIVM richtlijnen en met respect voor elkaars gezondheid en bedrijfsvoering. 

Hoe ziet de nieuwe verbinding  er straks uit?
Voor iedereen die wil weten hoe de nieuwe 380 kV-verbinding er over een paar jaar bijstaat, is er de virtuele atlas van het project. De voor- en na stuatie is hier per deelgebied te zien.

Heeft u vragen?
Heeft u vragen over de bouwwerkzaamheden bij u in de buurt? Bel dan ook met onze projectlijn 0800 35 55000. Deze is 24/7 bereikbaar voor calamiteiten en tijdens werkdagen komt u in rechtstreeks contact met onze aannemers of TenneT. Of stuur een e-mail naar info@eemshaven-vierverlaten380kv.nl

Inloopspreekuur BAM Infra
Als inwoner van het gebied tussen Vierverlaten en Bedum/Boterdiep kunt u ook langskomen in Hoogkerk bij de BAM aan de U.T. Delfiaweg 6 in Hoogkerk. Elke dinsdagochtend heeft omgevingsmanager Ronald Knegt van 9-10 uur 's ochtends een inloopspreekuur. Vanwege Corona is vooraf aanmelden wel verplicht. U kunt een e-mail sturen naar ronald.knegt@bam.com

Voor de mensen die niet aanwezig konden zijn of alles nog even rustig willen teruglezen zijn de informatieposters hieronder te downloaden. 31 augustus is een informatiebijeenkomst voor omwonenden in het gebied Bedum/Boterdiep-Eemshaven. Hierover hebben zij ook een brief ontvangen.

Heeft u een vraag dan kunt u deze hier stellen.