TenneT deelt lampjes uit aan fietsers bij Vierverlaten

Delen via:   
22 / 03 / 2018

Op woensdag 21 maart heeft TenneT in alle vroegte lampjes uitgedeeld bij de rotonde op het Hoendiep naast Hoogspanningsstation Vierverlaten. Op deze dag zijn de zandtransporten gestart. Gedurende 15 weken rijden vrachtwagens af en aan met zand. Deze grote hoeveelheden zijn nodig voor de ophoging van het terrein van het hoogspanningsstation.

De veiligheidscampagne 'Ben je in beeld' is bedoeld om verkeersdeelnemers erop te wijzen dat niet iedereen in het verkeer altijd even zichtbaar is voor vrachtwagens. Voorbijgangers kregen een veiligheidslampje (voor om de arm) en een ansichtkaart waarmee een vriend(in), kennis, collega of klasgenoot vervolgens zelf een veiligheidslampje kan aanvragen. Volgende week geven TenneT en aannemer SPIE ook dode-hoek-voorlichting op basisscholen in Hoogkerk in samenwerking met de Chauffeursvereniging Friesland. We willen dat iedereen aan het einde van de dag weer veilig thuiskomt!

Wilt u meer informatie over hoogspanningsstation Vierverlaten en de voorbereidende werkzaamheden? Lees ook onze nieuwsbrieven of bekijk de video waarin o.a. projectleider Gerrit Boudewijn van TenneT uitlegt waarom we dit doen.

Heeft u een vraag dan kunt u deze hier stellen.