TenneT en LTO voeren hogere vergoedingen in voor grondeigenaren en gebruikers

Delen via:   
16 / 07 / 2013

TenneT TSO B.V. en LTO Nederland hebben een definitieve overeenkomst gesloten over de vergoedingen en de werkwijze van TenneT bij de aanleg van hoogspanningsverbindingen in Nederland. De overeenkomst vormt de uitwerking van de overeenstemming die door TenneT en LTO op 18 december 2012 is bereikt.

Belangrijkste resultaat van de overeenkomst is de hogere afsluitvergoeding die TenneT betaalt aan grondeigenaren en grondgebruikers. Deze afsluitvergoeding vormt een aanvulling op de al bestaande schadevergoedingsregeling, waarbij grondeigenaren en -gebruikers voor geleden schade worden gecompenseerd. De overeengekomen afsluitvergoeding sluit qua hoogte nu aan bij de systematiek die ook voor gasleidingen wordt gehanteerd.

De overeenkomst omvat tevens afspraken tussen TenneT en LTO over de werkwijze van TenneT rond werkzaamheden op landbouwgrond. Het betreft een breed pakket afspraken van voorlichtingsbijeenkomsten tot procedures, over de betaling van schade en ook over de overeenkomsten welke worden gesloten tussen TenneT en de betrokken grondeigenaren en -gebruikers. De afspraken moeten leiden tot betere samenwerking met de betrokken grondeigenaren en -gebruikers en tot grotere snelheid en effici├źntie voor de nieuwbouwprojecten van TenneT.

De overeenkomst geldt voor alle nieuwe projecten. Betrokken grondeigenaren en -gebruikers worden in de komende maanden actief benaderd en geïnformeerd.

Heeft u een vraag dan kunt u deze hier stellen.