TenneT heeft een informatiecentrum in Eemshaven

Delen via:   
13 / 02 / 2020

Donderdag 13 februari openden wethouder Mariette de Visser (gemeente Het Hogeland) en TenneT-projectdirecteur Klaas Bakker het nieuwe informatiecentrum van TenneT in de Eemshaven. Bezoekers(groepen) kunnen er terecht voor informatie over de nieuwbouw van de 380 kV-verbinding Eemshaven-Vierverlaten en hoogspanningsstation Vierverlaten (bij Groningen).

Vanaf 1 maart is het informatiecentrum geopend op dinsdag- en donderdagmiddag van 13-17 uur. Het is een mooie uitvalsbasis voor een bezoek aan het bouwproject en aan de Eemshaven. TenneT bouwt in deze 'energiehaven' momenteel twee hoogspanningsstations erbij en heeft al meerdere 'assets' in gebruik. In Noord-Nederland is Tennet met tientallen andere projecten bezig. Zo onderzoekt zij met het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat de verbindingsalternatieven voor de windparken Ten Noorden van de Waddeneilanden. Ook hierover kan je binnenkort informatie vinden in het informatiecentrum.

Locatie Eemshaven is het vijfde informatiecentrum van TenneT. Eerder waren er vergelijkbare bezoekerscentra in Delft (project Randstad Zuidring 380 kV), Ulft (Doetinchem-Wesel) en Leiderdorp (Randstad Noordring). Ze trokken bij elkaar ruim 10 duizend bezoekers en 150 groepen. Het centrum in Kruiningen (Zuid-West west 380 kV) opende in 2019 en blijft de komende jaren gedurende de bouw van deze verbinding geopend.

In het informatiecentrum in de Eemshaven staat onder andere een interactieve maquette van het project, zijn diverse video's te bekijken en binnenkort kan iedereen via een VR-bril een kijkje achter het stopcontact nemen.

Graag tot ziens in het informatiecentrum Eemshaven!

Adres:
Kantorengebouw Nijlicht
Schildweg 16, Eemshaven

Geopend op dinsdag- en donderdagmiddag (uitgezonderd schoolvakanties) van 13.00-17.00 uur. Verder op afspraak. info@eemshaven-vierverlaten380kv.nl

 

Heeft u een vraag dan kunt u deze hier stellen.