TenneT heeft een informatiecentrum in Eemshaven
Delen via:   

13 / 02 / 2020

Donderdag 13 februari  openden wethouder Mariette de Visser (gemeente Het Hogeland) en TenneT-projectdirecteur Klaas Bakker het TenneT-informatiecentrum in de Eemshaven . Bezoekers(groepen) kunnen er terecht voor informatie over de nieuwbouw van de 380 kV-verbinding Eemshaven-Vierverlaten en hoogspanningsstation Vierverlaten (bij Groningen).

Vanaf 1 maart is het centrum geopend. Het is een mooie uitvalsbasis voor een bezoek aan het bouwprojecten en aan de Eemshaven. TenneT bouwt in deze 'energiehaven' momenteel twee hoogspanningsstations erbij en heeft al meerdere 'assets' in gebruik. In Noord-Nederland is Tennet met tientallen andere projecten bezig. Zo onderzoekt zij met het ministerie van Economische Zaken en Klimaat de verbindingsalternatieven voor de windparken Ten Noorden van de Waddeneilanden. Ook hierover is in het centrum informatie te vinden.

Het informatiecentrum Eemshaven is het vijfde van TenneT. Eerder waren er vergelijkbare bezoekersplekken in Delft (project Randstad Zuidring 380 kV), Ulft (Doetinchem-Wesel) en Leiderdorp (Randstad Noordring). Ze trokken bij elkaar ruim 10 duizend bezoekers en 150 groepen. Het centrum in Kruiningen (Zuid-West west 380 kV) opende in 2019 en blijft de komende jaren gedurende de bouw van deze verbinding geopend.

In het centrum in Eemshaven staat onder andere een digitale maquette van het project, er zijn diverse projectfilms te bekijken; en er is een virtual-reality toer door een hoogspanningsverbinding.

Informatiecentrum Eemshaven,

Adres: Kantorengebouw Nijlicht, Schildweg 16 Eemshaven

Geopend op dinsdag en donderdagmiddag (uitgezonderd schoolvakanties) van 13.00-17.00 uur. Verder op afspraak. info@eemshaven-vierverlaten380kv.nl