TenneT op open dag Eemshaven 23 juni

Delen via:   
24 / 05 / 2018

Groningen Seaports organiseert  zaterdag 23 juni 2018 van 10.00 tot 17.00 uur de 'Open Dag Eemshaven'. Een gezellige dag met een gevarieerd programma voor jong en oud. TenneT is ook aanwezig en staat in informatiecentrum Nijlicht. Je kunt daar de VR-wereld achter het stopcontact beleven en als een elektron door hoogspanningskabels vliegen. Of je ga het duel aan op de TenneT-bibberspiraal. Wij staan in ieder geval klaar om je alles te vertellen over hoogspanning en netbeheer.

De Eemshaven ontwikkelt zich steeds meer tot ''Energyport'. In de haven staan meerdere energiecentrales. De hoogspanningsverbinding met Noorwegen (NorNed kabel), komt er aan land, vanaf volgend jaar ook die met Denemarken. Op Eemshaven wordt (steeds meer) energie opgewekt met behulp van zon en wind en er wordt gewerkt aan de waterstofeconomie. Het ruime aanbod van energie trekt bedrijven. Zo is hier het Google datacenter gevestigd en wordt gebouwd aan een helicopterhaven.

In Eemshaven staan verschillende hoogspanningsstations waarvanuit elektriciteit wordt getransporteerd naar de rest van de provincie en Nederland. 

Meer informatie over de open dag, zie ook

Programma Open Dag Eemshaven Groningen Seaports

 

Heeft u een vraag dan kunt u deze hier stellen.