Veel belangstelling tijdens Open Dag Eemshaven

Delen via:   
25 / 06 / 2018

Zaterdag 23 juni hielden bedrijven in de Eemshaven open huis. Hier kwamen duizenden bezoekers op af. Iedereen, jong & oud, kon zelf ervaren hoe de Eemshaven bruist van energie. Veel bezoekers kwamen met de trein om uit te stappen op het nieuwe station Eemshaven, dat een paar dagen ervoor officieel geopend is door de Koning.

veel bekijks VR-experience
TenneT stond in informatiecentrum Nijlicht samen met bedrijven Aldel, RWE, Theo Pouw en Firma Lagerwey.  Zo'n 500 bezoekers bezochten Nijlicht. De TenneT VR-experience (virtual reality) trok hier veel bekijks. Bezoekers konden in een paar minuten ervaren welke reis elektriciteit aflegt vanaf de windmolen tot aan het stopcontact. 'Wow gaaf',  'Spannend',  'Leuk', 'Verhelderend', waren de reacties bij het afzetten van de VR-bril. Stroom is voor iedereen vanzelfsprekend, maar dat er een hele wereld achter schuil gaat werd nu wel duidelijk. De bibberspiraal was erg in trek bij de kinderen. Dit gaf ouders vaak even de gelegenheid vragen te stellen. Over vacatures, het nieuwe tracé van Eemshaven naar Vierverlaten, maar ook veel technische vragen passeerden de revue.

Hop on Hop off
Er werd goed gebruik gemaakt van de informatietochten per bus. Bezoekers konden kiezen uit meerdere routes en meerijden volgens het hop on hop off principe met onderweg een mondelinge toelichting op de activiteiten in de haven. TenneT telt nu al 10 hoogspanningsstations en binnenkort start de bouw van het 110 kV station Eemshaven-Midden. De NordNEd-kabel komt er aan land en volgend jaar gaat de COBRAcable-verbinding met Denemarken in bedrijf.

De organisatie van de dag was in handen van Groningen Seaports. We kijken terug op een geslaagde en bovenal leuke dag!

Heeft u een vraag dan kunt u deze hier stellen.