Virtuele atlas toont toekomstbeeld 380 kV-verbinding

Delen via:   
11 / 05 / 2020

Voor iedereen die wil weten hoe de nieuwe 380 kV-verbinding er over een paar jaar bijstaat, is er nu de virtuele atlas van het project.

Deze projectatlas neemt de gebruiker letterlijk in vogelvlucht mee van de huidige - naar de eindsituatie van de nieuwe verbinding (en met de bestaande 220 kV-verbinding afgebroken).

Ook opgenomen in de projectatlas zijn de voorgestelde landschapsmaatregelen zoals die zijn overeengekomen tussen ministerie van Economische Zaken, TenneT en provincie Groningen.  

Zichtbaar project

Projectdirecteur Klaas Bakker: "Dit project voeren we uit in een gevoelig gebied. Daarom zetten we vol in op het luisteren naar de omgeving, betrekken bij wat we doen en informeren.  Dat is nu lastig vanwege de Corona. Ons informatiecentrum is voorlopig nog even dicht en bijeenkomsten kunnen niet doorgaan. Maar we zoeken en we vinden andere oplossingen, blijven in gesprek en zijn zichtbaar en bereikbaar. We geven daarbij aan waarom, maar ook waar we de verbinding realiseren. Daarbij is deze projectatlas een geweldig hulpmiddel".  

Omgevingsmanager Martijn Spoolder " Tijdens de bouw heb je het natuurlijk vooral over de maatregelen die je neemt en ligt de nadruk doorgaans op de overlast en hinder die dat geeft. Maar hoe het er allemaal uiteindelijk uit komt te zien? Daar geeft deze projectatlas een goed beeld van".

 

Heeft u een vraag dan kunt u deze hier stellen.