Voorbereidingen Vierverlaten hervat

Delen via:   
01 / 03 / 2019

Aannemer SPIE hervat dit voorjaar voorbereidende werkzaamheden op het hoogspanningsstation Vierverlaten. Deze vinden grotendeels plaats op het bestaande 220 kV-station. De werkzaamheden lopen vooruit op de uitbreiding van het hoogspanningsstation voor de aansluiting van de aan te leggen 380 kV-verbinding Eemshaven-Vierverlaten.

Het afgelopen jaar is het werkterrein voor het nieuwe station al grotendeels bouwrijp gemaakt door hier grote hoeveelheden zand op te brengen. Kabels en leidingen zijn en worden verlegd, o.a. de aansluitingen van de bestaande (110 kV- en 220 kV) hoogspanningsverbindingen. De werkzaamheden nu bestaan o.a. uit de bouw van een nieuw portaal en schakelveld voor de bestaande 220 kV-verbinding naar Burgum (Friesland).

Alle voorbereidingen zijn gericht op het tijdig kunnen uitbreiden en in gebruik nemen van het hoogspanningsstation met 380 kV-transformatoren en -velden. Die zijn nodig voor de realisatie van de 380 kV-verbinding met Eemshaven, die de bestaande 220 kV-verbinding gaat vervangen (vanaf 2022).

Heeft u een vraag dan kunt u deze hier stellen.